Bezig met laden...
Breien met 2 kleuren

Breien met 2 kleuren

Posted: 19 January, 2024
Writer: Madelene Linderstam
Categorie:

Meerkleurig breien betekent dat je een patroonmotief breit dat wordt gevormd door steken in twee verschillende kleuren. Eigenlijk brei je met beide kleuren vrijwel tegelijkertijd: de ene steek kan groen zijn en het volgende blauw. Wanneer je de groene steek breit, loopt het blauwe garen achter het werk. Het betekent dat de stof dik wordt en dat je het garen of iets dergelijks niet hoeft af te knippen tussen de kleurwisselingen.

Breien in patroon

Meestal brei je het patroon volgens een diagram dat laat zien hoe het patroon eruit moet zien. Diagrammen worden van rechts naar links gebreid, van onder naar boven. Elke rij vertegenwoordigt een toer in het breien, en het diagram wordt tijdens een ronde vaak meerdere keren herhaald.

Zo kan een diagram eruit zien

Als je volgens het telpatroon zou breien, breit je eerst een grijze steek (rechter hoek onderin). Dan zes rode en dan één grijze. In de beschrijving staat hoe vaak je het diagram tijdens de ronde moet herhalen.

Hier laten we zien hoe je breit met 1 kleur in elke hand

Hier laten we zien hoe je breit met 2 kleuren in je linkerhand

Hier laten we de meest gebruikte manier zien in Scandinavië. Je legt het garen die je het meest naar voren wilt laten komen het dichts bij jezelf. 

Drie kleuren tergelijketijd

In meer geavanceerde breipatronen kunnen 3 kleuren in dezelfde toer voorkomen.

© 2024 Eddna