Bezig met laden...
Julvanten 2022 - Kerstwanten 2022, Materiaal

Julvanten 2022 - Kerstwanten 2022, Materiaal

Posted: 14 November, 2022
Writer: Maja Karlsson
Categorie:

We beginnen met onze traditionele kerstwanten 2022 op 13 december. Zoals we hier in Zweden gewend zijn is het designer Maja Karlsson die de wanten ontworpen heeft. Het eerste patroon deel komt op 13december vroeg in de ochtend uit. De 13de december is in Zweden Lucia - het feest van het licht en dan staan de meeste mensen vroeg op. Het Lucia-feest wordt in alle scholen, kerken en bedrijven gevierd evenals live op tv uitgezonden. Je kunt er hier meer over het Lucia feest lezen als je dat leuk vindt en als je het wilt zien en beluisteren kunt je hier klikken. We hopen dat je aan deze leuke breitraditie van onze kerstwanten mee wilt doen.

Technische delen in deze wanten

- Klassieke boord
- breien met 2 kleuren
- Duimspie

Datums
Materiaal: 2 december (dit lees je nu)
Deel 1: 13 december
Deel 2: 16 december
Deel 4: 19 december

Garens en kleuren
De kerstwanten worden gebreid in onze mooie Svensk ull 3tr. Dit is onze Zweedse 3-draadse wol en wordt voor ons gesponnen bij Klippans Yllefabriek en is beschikbaar in 21 kleuren. Voor deze wanten zijn 2 kleuren nodig met een goed contrast. We hebben ook meerdere kleurenkits beschikbaar waarbij het contrast mooi past bij de wanten. Wil je liever zelf je kleuren kiezen? Wees dan nauwkeurig met het contrast. Voor het paar wanten heb je 60 gram van de hoofdkleur en 50 gram van de 2e kleur nodig.

Maat:
De kerstwanten zijn in een damesmaat met de volgende afmetingen
Omtrek van de hand op het breedste punt: Ca 19 cm
Lengte: Ca 27 cm
Lengte duim: 6 cm
Lengte duimspie: 7 cm
Lengte hand gemeten van de het einde van de duim:14 cm
Lengte boord: 5 cm


Stekenverhouding
Ca 25 st x 24 t. in de tricotsteek in 2 kleuren met naald 3.5 mm = 10 x 10 cm

Kleurenkits
Hieronder vind je Marjas kleurenkits. De kits bestaan uit 2 strengen Svensk Ull.

Julfest - Kerstfeest

Donkerrood en een natuurlijk kleur grijs - een klassieke kleurencombinatie wat je echt een kerstgevoel geeft.

De kleuren in dit paket zijn: 59018 Lingonberry Jam en 59002 Gotland Grey.

Vinterskog - Winterbos

De eerste sneeuw blijft op de bomen liggen en het voelt echt als winter. Deze combinatie voelt aan als een winterlandschap en doet je verlangen naar de stilte van verse sneeuw.


De kleuren in dit pakket zijn: Forest Green en 59001 Arctic Fox

Snökristall - Sneeuwkristalen 

Heb je onze mooie Dala Blue nog niet geprobeerd dan is het echt tijd. De mooie blauwe kleur tegen het wit is een winnende combinatie. Als sneeuw die valt uit een heldere blauwe hemel. 

De kleuren in het pakket zijn: 59012 Dala Blue och 59001 Arctic Fox

julvanten_svensk_ull_7
NAAR HET PAKKET

Gårdsnisse - Tuinkabouter

Deze kleurencombinatie zal altijd tijdloos mooi blijven en passen bij welke winterjas ook. Deze natuurkleuren zijn gedempt maar zullen toch genoeg contrast geven.

De kleuren in dit pakket zijn: 59020 Helsinge Dark en 59002 Gotland Grey

Tomteverkstad - Werkplaats van de kerstman

Deze kleuren doen ons denken aan de traditionele kabouters die helpen in de werkplaats van de kerstman. Deze mooie traditionele kerstkleuren met de mooie Falu Red zeggen echt kerst. 

De kleuren in dit pakket zijn: 59011 Falu Red en 59002 Gotland Grey

Breinaalden

Om deze wanten te maken heb je breinaalden nodig van 3.5mm zijn. Onze tip is sokkennaalden Björk; glanzig en duurzaam en perfect voor Svensk Ull. Kies de 15cm optie die is perfect voor wanten! Voor degene die liever de Magic Loop-techniek gebruikt gebruik dan onze ChiaoGoo SS Red Lace, 120 cm / 3.5 cm.


Accessoires

Använd en maskhållare eller en garnände när du ska sätta av tummens maskor. Det är också toppen med en bra ullnål och en ulltvål till dina vantar. Sedan skadar det ju förstås inte med en fin projektväska till dina vantar - vår ekologiska tygkasse är perfekt! Klicka på bilden för att komma till produkten!


© 2024 Eddna