Bezig met laden...
Julvanten 2023: Materiaal

Julvanten 2023: Materiaal

Posted: 17 November, 2023
Writer: Maja Karlsson
Categorie:

De kerstwanten KAL van 2023 begint op 13 December wat in Zweden Lucia is (het feest van het licht). Zoals gewoonlijk staat Marja Karlsson voor het design. We zullen de patroondelen vroeg in de ochtend online zetten zodat je vroeg op kunt staan en kunt beginnen. We kijken uit naar deze gezellige tijd en om deze wanten samen met je te delen. Dit is echt onze favoriete traditie.

TECHNISCHE MOMENTEN IN HET PATROON
Patent steek
Letse vlecht
Duim met duimspie
Breien met 2 kleuren 

 

DATUMS
Materiaallijst: 5:e december (dit is wat je nu leest)
Deel 1: 13 December
Deel 2: 15 December
Deel 3: 18 December
 

GARENS EN KLEUREN
De kerstwanten worden gebreid in onze mooie Zweedse wol: Svensk ull 4 tr.  Dit is een 4-draadse wol wat uit 100% Zweedse wol bestaat en dit wordt gesponnen in Klippans Yllefabrik. Dit mooie garen is beschikbaar in 12 kleuren.  Voor de kerstwanten heb je 2 kleuren nodig, 1 streng van elke kleur. Omdat deze wanten in 2 kleuren worden gebreid is het belangrijk dat deze een goed contrast hebben ten opzichte van elkaar. Als je 1 van onze mooie kleuren-kits kiest dan weet je zeker dat je goed zit. Kies je zelf een kleurencombinatie, zorg dan voor een goed contrast zodat het patroon goed naar voren komt.  Je kunt ook ons garen RAGGI kiezen als je dat liever wilt.

 

BREINAALDEN
De wanten worden gebreid in de maat 4 mm och 5 mm naalden. Rondbreinaalden met een kabel met minstens 80cm kabel voor Magic loop of sokkennaalden.

 

ACCESSOIRES 
Je hebt ook het volgende nodig: schaar, centimeter en een naald om de draaden af te kunnen hechten.

 

MATEN 
De kerstwanten zijn in een damesmaat met de volgende afmetingen:
Breed: Ca 10 cm 
Lang: Ca 28 cm 
Lengte duim: 7,5 cm 
Lengte hand: : 17 cm 
Lengte boord: 7 cm 

Stekenverhouding: 18 st x 19 t in tricotsteek met de 5mm naalden op 10 x10 cm 

Kleurenkits
Hieronder vind je de kleurenkits van Maja, de desinger. De kits bestaan uit 2 strengen Svensk Ull 4-tr in de kit kleuren. 

 

Kerstvreugde: kleuren 59123 + 59102  Naar het pakket

De meest klassieke kleurencombinatie voor de kerst. Een diep rode kleur en een ongeverfde natuurgrijs. Zo mooi! Maja heeft haar wanten in deze kleuren gemaakt. 

Julvanten: Julefrid

Noorderlicht: kleur 59124 + 59101 Naar het pakket

Het noorderlicht is zo mooi en uniek. Deze kleurencombinatie is hierop geïnspireerd en is als het betoverende noorderlicht op een deken van sneeuw op de aarde. 

Julvanten: norrsken

Vorst: kleur 59112 + 59101  Naar het pakket

Vorst: een dun laagje vorst op het meer. Dat gevoel, buiten echt koud, maar de zon schijnt en met een sjaal om en een muts op kun je een heerlijke wandeling maken.

Julvanten: rimfrost

Dennenboom: 59108 + 59102 Naar het pakket

Deze groene kleur is geïnspireerd op onze mooie bossen waar de bomen vaak ouder zijn dan wij die erin lopen. Een paar wanten die hulde brengt aan de mooie krans op de deur en de kalmte van de natuur.

Julvanten: granris

Midwinternacht: kleur 59122 + 59115 Naar het pakket

Alleen de kerstman is wakker ...en misschien wat mensen die niet kunnen stoppen met het breien van hun wanten. Deze kleurencombinatie is als een kaars in een huisje of een kerstbal in een mooie kerstboom.

Julvanten: midvinternatt

Psst! word lid van onze facebookgroep Facebook-grupp Julvanten - hier delen we foto's, tips en inspiratie. Laat graag zien wat  je doet op Facebook en Instagram (@jarbogarn). Tag ons graag op instagram #eddna.nl #eddna.be en #julvanten2023!

© 2024 Eddna