Bezig met laden...
Sommarkoftan 2023 DEEL: 2

Sommarkoftan 2023 DEEL: 2

Posted: 13 June, 2023
Writer: Maja Karlsson
Categorie:
sommarkoftan-del2-bild-1

Welkom terug – het is nu tijd om de pas te gaan breien van de Sommarkoftan! Het is zo gaaf om te zien hoe jullie vesten vorm beginnen te krijgen, en alle verschillende kleurencombinaties te zien.

sommarkoftan-del2-bild2

SAMEN BREIEN VAN HET LIJF EN DE MOUWEN

Wanneer je begint aan het samen breien van de pas, zorg dan dat je vijf markeerders bij de hand hebt. Je kunt hiervoor restgaren gebruiken dat je aan elkaar knoopt als markeerders- of je gaat voor de luxe variant van onze webshop of je dichtsbijzijnde winkel. Er zijn veel verschillende soorten markeerders om uit te kiezen- dichte of open in plastic, porselein of van metaal. Brei de delen samen volgens de beschrijving in het patroon, plaats tegelijkertijd de 4 raglanmarkeringen en 1 markeerder bij het begin van de toer. 

 

MINDERINGEN 

Nu gaan we beginnen aan de raglanminderingen volgens de beschrijving in het patroon. Dan verschijnen er raglanlijnen en begint de pas zich te vormen. Bij de Sommarkoftan zijn dit 4 steken tussen de minderingen- wat zorgt voor een decoratieve middenlijn zoals op de foto.

Zo minder je voor een raglanmarkeerder - video
En zo minder je na een raglanmarkeerder - video

 

HALSLIJN

Wanneer het aangegeven aantal raglanminderingen zijn gedaan, begin je met afkanten voor de halslijn in het midden van het voorpand. De rest van de pas wordt heen en weer gebreid. Houd er rekening mee dat de raglanminderingen doorgaan, terwijl de halslijn wordt gevormd door de minderingen aan de zijkanten. Heel veel succes met het breien van het vest! Volgende week gaan we de knooprand breien en knippen we het vest- hier kun je er al een glimp van zien:

sommarkoftan-del2-bild-3

Psst! Doe mee in onze Facebookgroep Sommarkoftan - daar delen we foto’s, tips en inspiratie.

Laat graag je werk zien op Facebook en Instagram (@jarbogarn). Vergeet niet om de hashtag #sommarkoftan2023 te gebruiken bij je post.

© 2024 Eddna