Bezig met laden...

Smultronblom - baby romper

Deze romper is gebreid van beneden af. De rug is eerst gebreid en daarna (apart) de voorkant, beide in tricotsteek. De 2 delen worden in het rond verbonden met een patroon. Ten slotte, het lijfje is verdeeld en de rug en voorkant zijn beide apart gebreid met hetzelfde patroon. De inspiratie voor het patroon komt van tedere bloemknoppen die openen tijdens het voorjaar en vroege zomer

Kies maat Maten tabel
€ 9,90

Smultronblom - baby romper

Deze romper is gebreid van beneden af. De rug is eerst gebreid en daarna (apart) de voorkant, beide in tricotsteek. De 2 delen worden in het rond verbonden met een patroon. Ten slotte, het lijfje is verdeeld en de rug en voorkant zijn beide apart gebreid met hetzelfde patroon. De inspiratie voor het patroon komt van tedere bloemknoppen die openen tijdens het voorjaar en vroege zomer

Designer: Trine Påskesen
Foto: Daniel Bernstål
Vertalen: Loveina Khans

Productnummer: 92678

Patroon informatie

Gebruikt garen: Junior Raggi (75% wol “superwash”, 25% nylon, ca. 50 gr. = 200 m)
Garencategorie: Fingering
Verbruikt: ca. 60 (65, 70, 80, 95, 105, 120) gr. (kleur 68425 Barley)
Alternatieve garen keuzes: 
Manos del Uruguay Alegria (75% Merino wol “superwash”, 25% polyamide, ca. 100 gr. = 407 m)
Mio (100% Merino wol, ca. 50 gr. = 170 m)
Manos del Uruguay Alma (100% Merino wol “superwash”, ca. 100 gr. = 499 m)
Stekenverhouding: : ca. 28 st. x 40 toeren in tricotsteek met de grotere maat naald = 10 x 10 cm. Pas indien nodig naalden aan om de juiste stekenverhouding te behalen. 
Maten: 44-46 (50, 56, 62, 68, 74, 80)
Positieve toegift: 8-10 cm
Afmetingen: 
Borst: ca. 46,5 (49,5, 51, 54, 56,5, 58, 60) cm
Totale lengte: ca. 22 (23, 24, 25, 26, 28, 31) cm
Mouw lengte: ca. 12 (12, 13, 15, 18, 20, 22) cm
Naalden: 2.5 en 3 mm: 80 cm rondbreinaald, voor het breien van de mouwen gebruik de Magic Loop en een set van 5 sokkennaalden.
Extra’s: 4 (4, 5, 5, 5, 6, 6) 15 mm knopen, stekenmarkeerders

Moeilijkheidsgraad: **

Garen Junior Raggi
Kledingstuk Truien, Broeken
Garentype Fingering
eddna_storleksguide__nl
eddna_storleksguide__nl2

Afw: afwisselend (elke tweede toer), afh: afhalen, afk: afkanten, AK: Averechtse kant, ai: achter insteken, in de achterste lus insteken, av.: averecht, Dstk: Dubbele stokje, gedr.: achter insteken, gedraaid breien, GK: goede kant, herh: herhalen, HK: hoofdkleur, Hstk: Halve stokje, HV:Halve vaste, Ksteek: kantsteek, kl.: kleur, kab: kabel, k.n.: kabelnaald, L: losse, LLM: naar links leunende meerdering: steek linker naald van voor naar achter onder horizontale draad tussen de steken. Brei door de achterste lus een rechte steek, LLM2: Naar links leunende meerdering 2 steken: steek linker naald van voor naar achter onder horizontale draad tussen de steken. Brei door de achterste lus een rechte steek, haal deze niet af, brei in de achterkant van dezelfde steek nogmaals, haal af, 2 steken gemeerderd, LLAV: Naar links leunende averechte meerdering: steek linker naald van voor naar achter onder horizontale draad tussen de steken. Brei door de achterste lus een averechte steek. m: markeerder, m.overh.: markeerder verplaatsen van de linker naald naar de rechter naald,  mind: minderen/mindering, M1: maak 1 = meerderen door verbindingslus op te halen,  ribst: ribbelsteek, r: recht, RLM: naar rechts leunende meerdering: steek linker naald van achter naar voor onder horizontale draad tussen de steken. Brei met deze lus een rechte steek. RLM2: Naar rechts leunende meerdering: steek linker naald van achteren naar voren onder horizontale draad tussen de steken, haal deze niet af, brei in de achterkant van dezelfde steek nogmaals, haal af, 2 steken gemeerderd. RLAV: Naar rechts leunend, averechte meerdering: steek linker naald van achter naar voor onder horizontale draad tussen de steken. Brei met deze lus een averechte steek, overh.: overhalen, omsl: omslaan, PM: plaats markeerder, sam: samen, st: steek, steken, Stk: stokje, Stk-gr: stokje-groep t.: toer, VK: Verkeerde kant, 1overh. 1r.overh: haal 1 steek over, 1 steek recht breien en haal de overgehaalde steek over de gebreide steek. 3dbst: Driedubbele stokje, 5lstb: steekboog met 5 losse.

Lees eerst het hele patroon door om onduidelijkheden te vermijden.
Markeer de gekozen maat met een gekleurde pen zodat het makkelijker is het patroon te volgen.
Brei/haak altijd een proeflap: Wij raden aan om eerst een proeflap van 12 x 12 cm te breien/haken om de steekverhouding te kontrolleren. Kies evt. een dikkere of dunnere naald om de juiste steekverhouding te krijgen.
Telpatroon; Het is makkelijker het telpatroon te volgen als u een liniaal legt, langs de rij die u aan het breien bent.

Dit product vind je misschien ook leuk!

© 2024 Eddna